Friday, November 4, 2011

Sahabat Sejati..




tik tik tik , air hujan menitik ke atap .


berlegar aku mencari selimut , sejuk benar rasanya .
hujan lebat mula menjengah di malam badai, kesejukan menyusuk ke liangliang kulit,
membiarkan diri menggigil kesejukan .


dalam kesejukan , aku mula membayangi .
membayangi khabarnyaa sahabatku , sahabat yang benarbenar aku kasihi .




wahai sahabat , aku tahu dirimu lemah dalam mengharungi kehidupan yang penuh noda dan dusta ini .
bangunlah wahai sahabat , martabatkan maruahmu sebagai pejuang islam yang terbilang dan terpelihara . bangunlah ! bangunlah dari tangisanmu itu , tangisan yang menampakkan kelemahanmu .


bukakkan matamu , pandanglah dengan luas bumi ciptaan Allah ini . betapa agung ciptaanNya . apa yang dikau sedihkan ? apa yang dikau risaukan ? Allah senantiasa bersama kita wahai sahabatku , bangunlah !


guruh berdentum , cahaya kilat mula menerangi malamku . malam yang kian sampai ke kemuncaknya . sejuk tak terkira , ku sabar dalam menahan kesejukan ini wahai sahabat .
kerna aku tahu , kesejukan ini adalah sementara , bakal hilang dan lenyap pudar sebentar lagi .


aku cuma sahabat yang sementara , bakal hilang ditelan masa .
bakal mati menempuh alam seterusnya , namun harus dikau ingat .
aku bukanlah sahabat yang buta dgn apa yang kau runsingkan ,
jangan begitu mudah kau bersedih kerana hal dunia wahai sahabat ,
pandanglah ke langit , doalah memohon ketenangan .


sandarkan dirimu pada ketenangan , mulakan penjernihan minda .
lapangkan dada , dan langkahkan kakimu sebagai pejuang islam yang terbilang .
bersujud dan bersyukulah kepada yang maha kuasa atas limpah kurnianyaa dikau diberikan kekuatan ini wahai sahabatku .


Hanya saling mengingati =)
Ihsan : http://akuhanyaumar.blogspot.com/

Wednesday, October 12, 2011

Aku Dan Diriku ^^


Jgn pernah mengharapkanku sebagai seorang sahabat yg sempurna
Jgn pernah mengharapkanku sebagai seorang sahabat tanpa salah
Jgn pernah mengharapkanku sebagai seorang sahabat yg selalu ada di sampingmu
Karena sekali lagi inilah sahabatmu Yg penuh dengan kelalaian
Aku mohon kepadamu,ketika aku jatuh, jgn biarkan dirimu jatuh bersamaku
Aku ingin dirimu tetap berada di atas sana
Hingga suatu saat dirimu dapat mengangkatku dari atas...
sesungguhnya kamu terbaikkkkk bagi ku^_^


Tuesday, October 4, 2011

Sekadar Memujuk Diri..

ahahaha tajuk nak sdey kan..xde pe la..tahla..lepak2 sorg kat tmpat kursus ni..duk berangan..ttbe ada terlayan plak lagu ni..hahaha sabo je la..meh kite dgr sesama jom..hehehe

Memang tak ada lelaki seperti aku
Tapi yang lebih baik banyak

Memang tak ada lelaki sehebat aku
Tapi yang lebih hebat banyak

Maka tak perlu kau susah hati
Banyak lelaki yang bisa kau pilih
Untuk kau jadikan sandaran hati

Memang tak ada lelaki seseksi aku
Tapi yang lebih seksi banyak

Memang tak ada lelaki setampan aku
Tapi yang lebih tampan banyak

Maka tak perlu sedu sedan itu
Jangan sampai kau rendahkan dirimu
Memaksa aku menjadi pacarmu

Oo baby baby
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kau cantik
Ku percaya kau baik
Ku yakin pasti ada
Lelaki yang tertarik
Oo baby
Jangan kau dendam sebab ku enggan

Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu

Ceritanya aku sedang sedang belajar setia
Makanya dari itu kamu jangan memaksa
Kerna aku memang tak suka mendua

Oo baby baby
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kau cantik
Ku percaya kau baik
Ku yakin pasti ada
Lelaki yang tertarik
Oo baby
Jangan kau dendam sebab ku enggan

Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu

Oo baby
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kau cantik
Ku percaya kau baik
Ku yakin pasti ada
Lelaki yang tertarik
Oo baby
Jangan kau dendam sebab ku enggan

Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu

Memang tak ada lelaki seperti aku
Tapi yang lebih baik banyak 



Tuesday, August 23, 2011

La Tahzan..


Salam smua, sjak 2 menjak ni aku xpasti la kenapa kerap sgt moody, kerap sgt sangka yng bukan2..tp aku rsalakan, salah satu sebab adalah kdang aku jauh dr DIA, kdg aku melupakan DIA, Allah...ampunkan segala dosaku Ya Allah, ku tahu ini adalah teguran dari DIA, ini teguran dr Sang Maha Pengasih lagi Penyanyang, terkadang DIA merindukan rintihanku, terkadang DIA memanggil aku, aku xmenyahut seruan dan panggilannya, kini ku merasakan kepedihan yang teramat apabila aku memanggil, aku merindukan, tidak terbalas, Allah...ampunkan aku Ya Allah, Allah... Redhakan aku dalam segalanya, untuk sahabat dan teman, maaf andai kehadiranku kadangkala menyesakkan kehidupan dan ketenangan kamu smua, silap aku juga kerana mengharapkan perhatian, kasih sayang selain DIA, Allah...Ampunkan aku..moga datangnya Ramadhan kali ini membuatkan aku lebih tabah dan sabar, redha dalam segalanya..
"Ya Allah, sebaknya dada, peritnya jiwa, sengsara diri, sharusnya rindu ini, untukMu, beginilah bila rindu terjadi pada makhluk, ku akur dengan kesalahan ini, kerana seharusnya ku tahu, rindu ini hanya padaMu, rindu yang tidak bertepi "

pada sahabat dan teman, aku mohon maaf dan undur diri buat seketika dalam dunia Facebook dan segala yang berkenaan, kerna hati ini patut diubati demi ketenangan hakiki dan abadi, iaitu bertemu DIA yang Maha Agung.. Allah...tenangkan aku, redhakan aku dalam menghadapi segalanya, kini ku tahu dan mengerti, tiada siapa yang boleh membantuku dalam menenangkan segalanya, selain Allah dan bantuan diri sndiri..Allah...sabarkan aku dan redhakan aku...

Monday, August 8, 2011

Maaf Teman

Teman,

Dengan segugus keyakinan
Ku capai sebatang pen dan sekeping kertas
Lalu, ku gagahi jari- jemari ini
untuk membaikan segugus bicara
Suka-duka, pahit manis bersamamu,
Setiap kali memori itu singgah di kamar fikiranmu.

Teman,

Kenangan indah bersamamu
Bagaikan rakaman kaset
Yang sentiasa berputar
Mengimbas kembali setiap
detik bersamamu.
Jikalau ada ruang untukku bertanya,
Mengapa perpisahan???
Menjadi perantaraan antara kita.
Ku sisihkan perasaanku yang
Berantingkan kedukaan
Berdaunkan keresahan
Berbungakan kekesalan……
Pernahkan kau terfikir
Aku juga insan sepertimu
Yang mengharapkan penghargaan.

Teman,

Jika aq menjadi sejarah keresahanmu,
Jika aq menjadi keegoan remajamu,
MAAFkan aq,
Anggaplah aku insan yang tidak pernah engkau kenali,
Insan yang tidak pernah singgah di HATImu
Aku hanya mempunyai sekeping hati,
Yang pernah dihempap kekecewaan
Namun kukutip dan kucantum kembali
Menjadi sebuah tugu PERSAHABATAN DI HATI.

Cuma satu harapanku,
Andai aq masih dihatimu,
Siramilah persahabatan ini dengan
embun kemesraan
Bajailah dengan setulus keikhlasan,
Agar kuntumnya memekar kembali…

p/s: credit to blog mne ea..aku lupe copy katne..huhuhu

Sunday, July 31, 2011

Haha aku terpaksa melepaskannya jua demi hati ini..


Ramadhan menjelang kini, ya terasa begitu pantas masa berlalu, rasa cam baru smlm kejadian tu berlaku, rupanya setahun sudah meninggalkan aku..Ya Allah...pantasnya masa berlalu, skrg jugak aku teringat kata2 yg berbunyi..
kita xpernah muda untuk melakukan dosa, dan kita xpernah tua untuk bertaubat
ya sjak itu jugak aku berfikir, aku seharusnya meninggalkan apa yg bukan milik aku, melepaskan bukan bermakna aku putus asa, bukan bermakna aku mengalah, namun sebaliknya moga menjadikan diri ini kuat untuk melepaskan apa yang terpendam ini, moga diri ini kuat mengatasi segala ujian dan cabaran, dan juga bermakna aku sudah sehabis daya dan sekuat mungkin untuk pergi dari situ, ya moga ramadhan kali ini mebawa 1001 makna malah beribu2 makna dalam hidup aku selepas ini, kita xtau sekuat mana yang kita boleh jadi sehinggakan kita temui jalan terakhir untuk menghadapi segalanya adalah dengan menjadi kuat dan redha dengan segalanya...

Monday, July 11, 2011

Menunggumu....


Adakah penantianku berbaloi?atau hanya sekadar aku menunggu dan terus menunggu?

Aishiteru – Zivilia Band

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu

Sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana

[*]
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku

[**]
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan

Saat kau jauh disana rasa cemburu
Merasuk kedalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

Back to [*][**]

Satu sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa gairah
O…wu..wo..o..

Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali

Wednesday, June 15, 2011

Hahaha Terbaekkkk



Duk lepak2 ngadap buku persediaan, aku terjumpa plak klip ni..dalam America's Got Talent, bukan aku nak memuji amerika ke pe..cume tergelak dengar si sorg ni mirip justin bieber membalas lagu BABY dengan cara yg selumberrrrr, gile cool..hahaha ape2pun..mls aku nak bebel..lets cekidot..zas!!!hahaha

Monday, June 13, 2011

Susah tido?




Ahaaa...assalam...ahahah comel x gambar atas ni?saje je aku letak..agak cumil..kehkehkeh..apeee pun xboleh..ahaa sambung cite..aku kerap ada masalah susah nak tido lebih2 lg kalau xberapa sihat..korg mesti ada masalah ni gak kan?apa kata..daripada korg kire kambing..smpai la bulu kambing hbs kire xtdo2 gak..dah tu xdapat pahala kan?ape kata kite bce sesama doa ni moga dipermudahkan..nak x?nak x?ekekekeke..jom..cekidot zass!

Ertinya:
“Ya Allah, sunyilah semua bintang dan tenanglah semua mata. Dan Tuhan yang hidup dan berdiri sendiri. Tuhan tidak mengantuk dan tidak tidur. Wahai Tuhan yang hidup dan berdiri sendiri. Tenangkanlah malamku ini dan tidurlah mataku”.

moga selepas ni, insyallah mudah tido..sebetulnya banyak tips lagi nk bg cepat tdo, ada yg kata minum susu panas, jgn minum minuman berkafein sebelum nak tdo, tp ape2pun..jgn korg tdo saje lepas ni..mmg aku rembat korg2 dalam mmpi..hahaha apeee pun xboley..hahaha

Tuesday, June 7, 2011

Kau LELAKI Anugerah ALLAH


Kau lelaki..

Sekalipun kau dilahirkan gagah..

Air matamu tetap satu perjuangan..

Kau lelaki..

Akalmu sembilan..

Tapi nyata sukar kau mengawal

Nafsu Mu yang satu…

Kau lelaki..

Diciptakan untuk menjadi pemimpin

An-nisa’..

Maralah kau Ke depan..

Pimpinlah dirimu dan ahli2 Mu…

Kau lelaki..

Tekad Mu, cekal mu, tabah Mu..

Satu inspirasi..

Buat seorang wanita..

Bergelar az-zaujah…

Kau lelaki..

Kau berdiri..

Kau duduk..

Kau berlari..

Kau berjalan..

Kau ketawa..

Kau menangis..

Kau tetap PEMIMPIN atas segala

Makhluk di muka bumi ini..

Lelaki..

Muhammad Sofian Bin Yusof..

Kuatlah kau lelaki..

Kuatkan hatimu duhai lelaki..

Tekadkan hatimu yang mudah berbolak- balik..

Pekakkan telingamu..

Butakan matamu..

Pejamkan matamu..

Endahkan kata-kata ‘mereka’..

Sang syaitan Tak pernah berhenti..

Selagi kita bergelar hamba-NYA..

Ya ALLAH yang maha membolak- balikkan hati Ku..

KAU hapuskan dosaku yang menggunung..

Tetapkan hatiku atas JALAN-MU..

Amin Ya Rabbal Alamin…..

p/s: heh~doa yg sama diambil dr seorang sahabat :)

Saturday, June 4, 2011

Aiii aiikk?pelik..aku pelik..



lama aku xleh bukak blog ni..nk edit nak ape smua cm kne blog..aku xpastila akunye ip ke..aku punye berokband ni kene blok ke pe..sgt2 pelik what the fish la kan..tetibe je..xde amaran ke pe..huw~..then..pagi2 ni aku ada try satu software yg leh bukak web yg kite kne block..so aku try la..ape ni nama software ni..errr korg leh check in..ehhh cek kat sini http://www.mediafire.com/?09ay1ry4au9rl5z terbaek!! alhamdulillah boleh bukak..hehe..sje nak kongsi ngan korg klu korg pun kene cam aku ke pe kan..heheh..mmg terbaek..lama dah aku nak bukak blog sbb nak ushar2, nk letak info baru..xleh..stiap kali aku nk bukak je..die kata not found..not found..hahaha..sabo je la..lma2 aku xleh sabo sudah..hahaha..ape2pun..lets keep it rock.ahaaa tetibe je..huw~~~

Sunday, May 15, 2011

Bersabar dan terus bersabar


1. Jangan terlalu memikirkan mengenai masalah, sakit kepala dan kesakitan serta mengharapkan simpati dan perhatian daripada orang lain.

2. Terimalah hakikat bahawa lebih banyak perhatian yang anda berikan kepada perkara-perkara ini lebih teruklah keadaan anda nanti. Semua perkara akan menjadi kelam kabut dan hati anda terluka dan berasa tidak sabar kerana orang lain tidak ambil peduli.

3. Jangan fikir anda harus menunjuk kepada orang lain bahawa anda berada dalam keadaan yang betul dan dapat memenangi hati mereka dalam setiap perkara yang anda lakukan.

4. Terimalah hakikat betapa sukarnya untuk menyenangkan hati setiap orang pada setiap masa. Pastikan bahawa anda bersikap adil dan wajar dan biarkan masa menentukannya.

5. Jangan fikir anda mengetahui benar apa yang terbaik untuk orang lain.

6. Terimalah hakikat sementara anda boleh terus cuba memujuk, tetapi akan menimbulkan kesusahan untuk mengharapkan mereka melakukan apa yang anda hendakkan. Ini tentunya mencetuskan ketidaksabaran ke atas kedua-dua pihak.

7. Jangan memikirkan bahawa kerana terdapat mereka yang tidak bersetuju dengan anda, mereka bersifat tidak wajar terhadap anda.

8. Terimalah hakikat bahawa manusia berhak kepada pandangan yang dikemukakan. Anda mengharapkan mereka membenarkan anda mendapat hak yang sama itu.

9. Jangan fikirkan mengenai semua perkara buruk yang akan berlaku ke atas diri anda.

10. Terimalah keadaan bahawa setiap orang mempunyai masa rehatnya. Cuba lihat di luar daripada diri anda.

11. Bersimpati terhadap orang lain akan membantu anda bersifat lebih sabar.

12. Jangan fikirkan bahawa sifat yang tidak menentu itu (moodiness) dalam diri seseorang adalah terlalu penting.

13. Terimalah hakikat kadangkala diri kita yang baik inipun boleh mengalami sifat berubah-ubah atau tidak menentu itu.

14. Jangan fikir bahawa cita-clta dan apa yang anda kehendaki adalah terlalu penting.

15. Terimalah hakikat bahawa wujudnya kesulitan jika terlalu mengharapkan sesuatu perkara dalam hidup, terhadap diri anda dan orang lain. Jika anda terlalu berharap, kedukaan dan kekecewaan akan menjadikan anda sedih dan berkelakuan hilang sabar.


Untuk Hati yang sedih


1. Amalkan tasbih, tahmid dan takbir. Inilah petua yang diberikan oleh Rasulullah s.a.w. kepada anaknya Siti Fatimah.

2. Berdoa - Mohonlah kepadaNya. Ingatlah, doa itu senjata bagi orang mukmin.

3. Sibukan diri dengan sesuatu - Lakukan aktiviti yang boleh melupakan segala kekusutan seperti perbanyakan membaca al-Quran dan pelbagai bahan bacaan, terlibat dengan aktiviti usrah, kemasyarakatan dan sebagainya.

4. Luahkan perasaan anda - Bermacam cara boleh digunakan untuk meluahkan perasaan. Carilah seseorang yang paling anda percaya (sebaiknya yang ada pertalian darah atau orang yang arif dalam agama), menulis diari atau catatan harian, menulis blog dan sebagainya.

5. Senyum - Apabila berada dalam tekanan, cubalah untuk senyum. Senyumlah di hadapan cermin dan lihatlah diri anda yang sedang tersenyum. Ia mampu menenangkan fikiran dan hati.

Wednesday, May 11, 2011

Ceritera Hati


Malam beransur pergi,
Arus siang kan datang kembali,
Sekilas pandang, segala riak emosi menguji kesabaran hati,
Namun aku tetap disini menanti dan terus menanti...

Riak jiwa mengocak kesepian diri,
Andai diikut pasti pergi xkan kembali,
Namun aku masih punya Ilahi,
Yang masih ada untukku walau aku terkadang 'pergi'..

Sekian lama aku tetap berdiri disini,
Melihat alam ciptaan Ilahi,
Walau terkadang aku cuba untuk memenuhi fitrah insani,
Tapi sebenarnya hidup ini indah, tp terkadang xperlu memiliki,
Cukup indah bila yang ada didepan mata disyukuri,
Bukan mencari yang telah pergi,

Dengan azam dan kekuatan diri,
Dengan semangat dan kepayahan utk meniti hari,
Walau berat untuk mengubah diri,
Akan ku cuba bergerak walau seinci..
Hanya Harapan dan doa sentiasa mengiringi..

Sunday, May 1, 2011

Mood?





Hanya Aku Dan Aku~ Mungkin Aku yang terlalu berfikir atau ianya sememangnya sedang berlaku..biarlah masa mengubah segalanya... =) cuba untuk menjadi positif dalam segalanya...

Wednesday, April 20, 2011

Hahahaha 25 Jenis pompuan..meh zoom in


hahaahaaa lama aku xupdte blog ni..duk lepak2 balik majlis tilawah..aku terbaca satu post ni..agak kelakar..sbb tu aku nak kongsi ngan korang..hahaha jom zoom in!~heh enjoy..eh sblum aku lupe..klu ada spe2 trse..mahap ye..sy just nak kongsi je.hehehe

1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril

2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..kau nak jadi pornstar eh?

3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..bodoh

4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam shit kau tahu tak

5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying taek!

6. Kau pakai baju nampak lurah tetek kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa sial.

7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett

8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..lagi-lagi kalau lepas duduk, terselit 'celapong' (celah ponggong a.k.a pungkoq)

9. Macam shit bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'

10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'

11. Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun

12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..ape doh perangai kau

13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang

15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'

16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka tahi

17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..nak terajang muka kau siot

18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan?

19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..selalu nampak kat highway

20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau

21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat taek ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..lagi shit hidup kau

22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' emang gud gud la kau

23. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat..cam sial.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib..

24. Pakai baju sikit lagi nak 6pak puting..lengan himpit tetek bagi terkepit..konon nak bagi nampak lurah lebih menonjol pastuh snap gamba dari atas supaya nampak yg dalam baju tu... buat pulak muka bersyahwat sambil lidah terkeluar.. what the hell..saje menambah bilangan owang laki masuk narakka jahanam

25. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew' nyampah siot

Thursday, March 31, 2011

Lantera Hati



sayang,
sayang itu hanya lah gelaran.
sayang itu hanya lah nama.
sayang itu hanya lah panggilan.

jika kita sayang
jarang dapat kita luahkannya selalu.

simpan sayang kamu.
simpan rapi dalam hati.

supaya rasa itu dirasai melalui getaran jiwa
bukan ketapan bibir.

tanpa panggilan sayang. tak semestinya dia tak sayang

sayangi lah diri kamu dahulu.
sebelum mengemis sayang dari orang lain.

sayangi keluarga kamu dahulu.
sebelum menyebut sayang pada orang lain.

sayangi kehidupan kamu dahulu
sebelum meminta sayang dari orang lain.

Bila dia panggil kamu sayang...



Sedang asyik meneliti dan menerawang internet ni..aku terjumpa satu artikel yg boleh baut aku tersedar akan sesuatu..hahaha nak tau ape die?moh kite zoom in :-

bile dia panggil kamu sayang. (kamu rasa kamu terawang awangan )
bila dia panggil kamu sayang. (kamu rasa dia benar benar sayangkan kamu).
bila dia panggil kamu sayang. ( kamu rasa gembira)
bila dia panggil kamu sayang. (kamu rasa diri kamu dimanjakan. )
bila dia panggil kamu sayang. (kamu rasa kamu pun nak panggil dia sayang.)
bila dia panggil kamu sayang. (kamu rasa, kamu pun sayang dia jugak. )
bila dia panggil kamu sayang. (kamu rasa, kamu nak dia panggil kamu selalu.)

Tapi hakikatnya...

bila dia selalu panggil kamu sayang (dia juga mudah mengucapkan sayang pada orang lain)
bila dia selalu panggil kamu sayang (perasaan sayang itu juga kadang kadang hanya di bibir, bukan dari hati )
bila dia selalu panggil kamu sayang (kamu selalunya tidak mendengar katanya, malah semakin degil )
bila dia selalu panggil kamu sayang (kamu selalunya akan leka dengan belaian itu
)

Wednesday, March 30, 2011

7 sekawan


Hehe.. bila tgk tajuk je..kompem aku tersenyum sndiri...yela..banyak kenangan dan pengalaman dengan 7 sekawan ni..selama ni..aku rse cam aku duk bersendirian mengahrungi hidup ni, cuma tbe2 dan rasanya sudah ditentukan Allah, pertemuan antara 7 sahabat dari pelbagai jenis dan umur menjadi sekepala, walau pelbagai ragam, walau pelbagai perangai, aku cukup gembira bersama 7sekawan ni.
Group ni tertubuh xsengaja tahun lpas, sedang semuanya bercelaru, sedang smuanya pada aku kelam kabut, tbe2 dipertemukan dengan 7 sekawan, ada Mohd Fairuz Jajuli, ada Huda Marsidin, ada Mohd Joeaharry, ada Fawzy Shariff, ada Zuhaili bin Hj Sawal, ada Nuraliffa Sakrani..ehhhh baru enam kan?sorg lagi?sorg lagi dah tentu la aku..hahahaha sabo je la :)~
Macam2 aktiviti kitorg wat bertujuh ni..menjadi pendorong dan pemberi semangat dalam perjuangan hidup ni..terima kasih ye sahabat..harap smpai bila2 kite kan bersama sebagai sahabat yang sentiasa diRedhai Allah selalu :)

Sunday, March 27, 2011

Jauhkan Rindu Ini

Bila rindu kembali menjengah,
Menyusup datang melalui sekeping gambar,
Begitu terasa bibirku bergetar,
Begitu terasa kakiku makin longlai.

Ku lihat pada jari-jemariku,
Menggigil dalam bahang tengah hari,
Ku sentuh pada bibirku,
kering mengelupas,
Ku letakkan tangan pada dadaku,
Degupannya menjadi deras.

Ku lihat wajahku dalam refleksi,
Warnanya pucat membiru,
Tiada kilauan dalam mata,
Tiada cahaya pada wajah.
Hanya kelesuan jelas kelihatan.

Yang lain menggelar rasa ini 'cinta',
Lalu mereka hairan aku menolak 'cinta',
Tapi aku pasti ianya adalah 'petaka' ,
kerana rindu ini rindu yang memusnahkan,
Rindu ini rindu yang mencemarkan,
Kerana rindu ini rindu yang tidak halal untukku,
Kerana rindu ini boleh mengundang dosa.

Dahulu,
Jika rindu yang sama bertandang,
Akulah insan paling bahagia.

Kini,
Jika rindu yang sama bertamu,
Akulah insan paling sengsara.

Aku tak mahukan rasa ini,
Aku tak mahukan rindu ini.

Rindu ini yang dahulu telah melalaikanku dari mengingati-Mu,
Rindu ini yang dahulu menghalangku dari kemanisan beribadat kepada-Mu,
Rindu ini yang dahulu membutakan mataku dari melihat jalan-Mu,
Rindu ini yang dahulu membinasakan cinta suci hamba-Mu.

Rabbi,
Jangan kau benarkan rindu ini menggigitku,
kerna aku takut dihinggapi virus cinta buta.

Rabbi,
Jangan kau biarkan rindu ini menghantuiku,
kerna aku takut pada bayangannya,
Kerna ku tahu jatuh cinta itu,
Hanya bisa pada Tuhan,
Kerna ku tahu nafsu ini,
Sering membawa ke arah kejahatan,
Yang datang dari godaan syaitan.

Rabbi,
Ku mohon,
Jauhkanlah aku dari 'petaka' rindu ini,
Hadirkanlah aku pada cinta-Mu,
Cinta yang kekal dan abadi.

via: ILuVislam.com

Saturday, February 12, 2011

Kebas dan kebal

Ahaaa ape la tajuk post aku kali ni..semacam ada nama sakit, perangai pun ada, cuma kata2 tu merujuk pada hati aku skrg ni. kebas dan kebal merasakan sesuatu yang aku rasa itu bukan perasaan dan milik aku lagi, sampaikan satu tahap, aku just merasakan, so let it go, let it be, aku dah xtau kenapa aku sudah kebas dan kebal terhadap itu, apa yg kebal dan kebas?entahlah,mungkin ada yg baca blog aku ni, dan pasti mereka mengatakan..apala die ni, kalau post blog mesti sdey2..moody2..ada aku kesah?mls sudah aku mau pk perasaan dan org lain...aku sudah cukup menderita kerna ini,bukan aku mengeluh, bukan aku xbersyukur, itu hanya sekadar luahan dihati :)

Tuesday, January 4, 2011

Saya suka pergi sekolah~~~

Pejam celik pejam celik..ehhh nasib xterpejam terus..haha dah nasik smula sekolah, dengan azam baru, tahun baru dan segala2nya baru, aku mengorak langkah untuk meneruskan perjuangan sebagai seorang pendidik, untuk hal peribadi dan yang sewaktu dengannya, aku tinggalkan saje ianya sebagai satu lipatan sejarah..mls dh nak pk2..dan sudah sedikit serik untuk terjatuh banyak kali, tersungkur dan macam2 lagi, untuk itu, aku perlu berubah seiring dengan pertambahan umur, semakin pendek sebenarbya hdup kita ni =), yg berlalu biarkan berlalu, xusah risau benda yang dah berlaku dan terjadi :), ape2pun..epi2kan diri anda..menjadi seorg yang positif ni xsusah, bila posfitif, segalanya akan nampak mudah, nampak tenang dan nampak lancar..so dengan bermulanya tahun baru, dimulakan dengan azam baru, agar tampak lancar..moh la sme2 berubah.., usaha, tawakal dan redha,hehe..ape2pun majulah pendidikan untuk negara..yihaaaa~~~ yippiiii