Saturday, January 23, 2010

Ku temukan kedamaian itu kembali

Dsc00019Fuh!lama gak aku xupdate blog ni…sbb bz lain,sakit lain..isk isk..tapi xpelah..kali ni aku update pun xder kontroversi pun..har har har.. :p cume sape yang rajin masuk dan baca blog aku ni..heuheuheu trimas la..sebetulnya kalau aku update ni pun sebab aku kadang dah xtau nak luah kat sape..sbb orang lain pun ada masalah dan cabaran memasing..aku luah ni pun just nak luahkan isi hati ni..dari dibiar bersarang,kusut kat kepala ni..baik luah je..lagipun aku xderr kaco sesape…wahahaha banyak membebel la plak aku punye blog kali ni..hehehe ….Sekian lama aku diam,sekian lama aku ‘hilang’ dan berapa ntah banyak sekiannye..hidup aku banyak perubahan..keje pun makin ok..(insyallah)hehe aku rasa hidup aku makin hepi,makin bahagia dan ceria..dan yang penting hidup aku makin banyak kemajuan..yiha!!!!inilah berkatNya..heheh…pasni aku maybe banyak hilang dari pejabat..maybe la..sbb aku kene pindah ke department baru,sektor baru..segalanya baru belaka senang kata…tapi ku harap aku masih bisa berdiri disini dengan langkah yang berani…wohohohoho…semua ini berlaku seiring dengan apa yang aku alami,apa yang terpaksa aku hadapi,setelah aku lepaskan apa yang bukan hak aku,apa yang bukan milik aku..aku temui ketenangan dalam jiwa aku,hati aku dan hidup aku….heheh..i want to live the way I am!!!!!yihaaaaa!!!! aku da xmau lagi dibelenggu perasaan bersalah..perasaan kucar kacir dan huru hara kerana memiliki apa yang bukan hak dan milik aku…apa yang bukan hak dan milik aku?hehehe it’s a secret for my life,my own..i don’t want to hurt anyone..and the most important..i don’t want to hurt myself anymore....just let the past be the history..walaupun pada mulanya aku kekok dengan semua ini tapi sebenarnya bila aku pikirkan balik..aku mula rasa sedikit kematangan dalam jiwa aku..dalam hati aku..dalam pemikiran aku..bila akal dan fikiran bertemu dengan alam..jiwa akan memberikan jawapan..disitulah kita akan menemui kedamaian kita,ketenangan kita…hidup ni mudah,jangan disusahkan..maksud aku bukan mudah dari segi cara hidup ini,namun ye lah..sendiri paham laaa…apa ?!xpaham?heheh ape lagi..mari bermain dengan akal..bermain dengan hati dan fikiran..disitu korang akan jumpa apa yang aku maksudkan.. :D…cume apa yang aku pasti sekarang ni..kadangkala kita perlu tinggalkan apa yang kita punyai demi apa yang kita perlukan..hehehe pening dah aku nak susun ayat ni..senang kata ..kadangkala kita tak dapat apa yang kita cari..yang kita kejarkan selama ini namun kebiasaannye kita akan diberi apa yang kita perlukan..kerana DIA amat memahami apa makhluknya perlukan..jangan sesekali berfikir yang ALLAH xsayang kita,xpeduli tentang kita jika diberi ujian dan dugaan,kebenarannya kita lah banyak melupakanNya..ujian dan dugaan itu sebenarnya itu adalah caraNya bagi membuatkan kita mengingatiNya sentiasa..ujian dan cabaran itulah tanda kasih sayangNya pada kita maklukNya yang lemah ini…so..pandai-pandailah cari cara untuk menjalani hidup ini dengan cara yang amat bermakna..kerana hidup ini hanya sekali..so jalanilah ia dengan cara yang boleh membuatkan hidup kita ini bermakna dan bererti…

0 comments:

Post a Comment