Saturday, January 23, 2010

Huru-haranya hidup aku?! ye ke?

Dsc00078

Ish lama aku xupdate blog aku neh,stiap kali aku nak update
ada je keje melambak2..nyampah tul aku hahah tp nak wat camne..dah keje
sendirik,lagipun aku,korang smua kene kerja untuk teruskan hidup..hahah btul
x?ke ada org nak support aku seumo hidp aku?lai lai lai..muahahahah gurau
je..huhu..erm pening hidup aku skrg ni..org nampak aku hepi..orang nampak aku
ceria,orang nampak aku huha huha..tp adakah diorang tau hati aku?perasaan
aku?ah!100x aku luahkan kat diorang pun diorang xkan paham dan xkan paham..haha..ntahlah
aku xtau arr diorang paham ke x,tp yang pastinya aku makin meluat dengan
perangai sesetengah umat manusia..depan kite bukan main punye baik..kat
belakang..habis dikutuknya kite..ditikamnya kite..ish aku dah xtahan dengan
semua ni tapi apa yang boleh aku buat?just ‘telan’ dan sabar..nak sabar sampai
bile?erm ntahlah..selagi yang termampu la..smpai bile?aku pun xpasti..yang aku
pasti makin hari,hidup makin stress,makin complicated..makin banyak
masalah..tapi tu smua aku anggap sbg satu proses nak mematangkan fikiran,emosi
dan tahap kematangan aku,memula tu cam kene culture shock la
gak..almaklumla..kekanak rebina masuk alam keje..tergezut!huhu tp lama kelamaan
aku akan paham sendiri..semua tu adalah satu proses kehidupan..dulu aku nyampah
kalau apa yang aku nak,apa ang aku harapkan xselalunya dapat..tapi bile akal
menguasai pemikiran,aku akan paham dengan semua ni,semua ni adalah proses
kematangan..makin lama aku jadik seronok gak,sebabnya macam2 ragam..macam2
perangai aku jumpa..kekadang tergelak sendiri,sebabnya ada perangai manusia
yang kekadang aku xsangka boleh ada,kekadang terdetik ‘macam ini punya orang
pun ada ke?’ hahaha..tp tu la semuanya menggembirakan kita..menjadikan hidup
kite bertambah seri dan menjadikan kita lebih bersemangat nak tau tentang
sesuatu perkara tu..hahaha..ntah ler semuanya membuatkan aku lebih matang..ye
ke matang?ntah lew..yang aku pasti aku makin hepi sbb ada orang
tersayang..hik!malu la plak klu bukak bab ni..hahah bak kata pepatah tu..malu2
miow!!!muahahhahahah adeh!ish

kan

aku dah mula ketwa sket..haha tu la untungnya klu tekanan dapat dilepaskan
dengan cara yang betul..sebetulnya banyak lagi tekanan kat kepala ni,tapi aku
biarkan just let it go..just let it flow..klu nak layankan tekanan kat kepala
ni,boleh jadi sewel,jadi gila..mmg xkan habis..erm sebut bab tekanan ni,aku
geram gile sey..keje dah elok2..mula dikejutkan dengan penggredan jawatanla
pensktruran semulala..ish ish..malas aku nak layan menda alah ni..aku pasrahkan
segalanya pada takdir dan rezki..ada rezki aku kat sini ada la..xder nak wat
camne

kan

..skrg
ni apa yang aku belajar dari kehidupan adalah apa yang disangka
buruk,menyakitkan dan jahat akan menjadi sumber keindahan,kebahagiaan dan
kekuatan jika kita hadapi dengan jiwa,minda dan hati yang terbuka,tambahan plak
bila ketenangan,dan kedamaian menguasai emosi dan pemikiran so aku mula kene ‘terima
kenyataan dan hakikat’ sebabnya kadang2 aku nak sgt keje ni,nak sgt2 sesuatu
benda tu..tp xdapat..memula dulu cam frust la gak..tapi bila dah bermain dengan
kata2,bermain dengan akal+fikiran..aku mula ‘nampak’ sesuatu yang aku xnampak
sblum ni..rupe2nya ada manisnya disebalik kepahitan tu..dengan kata
lain,disebalik semua tu,aku ‘di hadirkan’ dengan sesuatu yang lebih bermakna dan
yang lebih membuatkan aku bahagia,membuatkan aku lebih menghargai kehidupan
sebenarnya..soal hidup,soal keje,soal semuanya..alhamdulillah aku mula dapat
tangani dengan secara matang..walaupun kekadang tu emosi gak..hahahah biasa
la..dah nama pun manusia..betul x?kadangkala melatah gak bila ujian dan dugaan mendatang…hurm
penat dah tangan aku menaip ni,lagipun banyak keje tertangguh hahah karang
xmenyempat aku nak siapkan..adeh adeh..so apa2pun life must go on..so teruskan
kehidupan kita dengan cara kita sendiri,jgn nak hipokrit demi puaskan pihak
yang lain..hahah sekali beceramah banyak gak aku nie menaip,banyak gak aku
membebel ni..hahahah (“_,)Dsc00892

0 comments:

Post a Comment