Saturday, January 23, 2010

HaMpEh!!!TeNsEn!!!!!

hmm lama aku xtulis kat blog neh...
bosan betul dengan kehidupan aku sekarang....keje keje keje..mmg la nak hidp kena keje..tapi yang wat aku tensen+bosan+nyampah+hampeh bile d arah jer..baru nak siap sket keje..da bertambah,berlambak nuh atas meja..bukan aku xnak keje tu semua tapi yang wat aku hampes ni..bila orang yang lagak cam "bos",padahal pangkat tak ler jauh mana..hampes tul!
yang wat aku geram tahap babun giler neh..bila kita di bagi keje bagai nak gila punya banyak..tapi tgk dier punyer la rilek...bleh bersidai sana sini....bila kita tgk...wat bodoh jer...tapi BILA bos yang sebenarnya tgk...huh!wat-wat sibuk..ntah apa yang disebukkan pun xtau lar..hey xpaham btul manusia zaman sekarang ni..macam2...bila nampak bos..alahai...pijak semut pun xmati..
bila dipikirkan balik..adeh...dengan jawatan aku..aku pon diam jer lah..yerlah sapa la kita neh,nak protes pon xguna..TAPI macam ni adil ker?macam2 aku dapat bila keje kat tempat ni yang kononnya tempat yang bagus..disiplin kuat..TAPI!aku nak kuar bile2 bleh..ada tu yang datang..nak nampak muka seminggu sekali jer naik kat tempat keje...yang lain?HARAM.....
hmm mula2 keje aku ingatkan bleh la berubah jadi manusia yang matang..masa bulan pertama.huh!punya la sopan,kemas tapi bila tgk dari teladan yang ada...hampes..xbleh wat ikutan pon...last2 aku pon terikut sama..dgn bos pon kadang2 aku tensen,kadang2 ngumpat..KUTUK?toksah cakap.. la...sendiri mau ingatla
hmm...orang kate aku pendiam,pemalu..apa orang cakap ikut jer..TAPI!ITU KATA ORANG...aku?aku tetap aku...macam2 aku bleh jadi...tapi nasib pegangan tu masih ada..COOL jer..TAPI!huh!dalam hati hanya aku yang tau..hmm nak ngutuk lbey2 pun dah keje aku..ketua aku..TAPI!yang aku xpuas hati tu..cuber kalo korang...keje melambak..tapi tgk bos yang xberapa nak "BOS" tu
punyer la sedap borak..ngutuk....(ish sedap btol makan daging orang pagi2)huhuhu,hmm k lah..dari aku ngutuk orang..baik aku wat keje aku..dah can cin see jumpa lagi di luahan aku yang akan datang..ZRAS!

0 comments:

Post a Comment